Skrivet av Pepe 2019-12-11

Köp grafisk profil som håller sig fräsch i många år - som Sweet

2011 var det dags för köp av grafisk profil för Sweet Systems - ett IT-företag specialiserat på automation. Den grafiska profilen skulle kännas fräsch och modern, samtidigt som den skulle återspegla namnet Sweet.

Pe-form är en reklambyrå som specialiserar sig på logotypdesign, webbdesign och webbstrategi. Den drivs av Pepe Juntunen som har mer än 20 års erfarenhet av branschen och har jobbat med många ledande varumärken. Är du i startgroparna med ett nytt projekt, ta gärna kontakt med Pe-form.

Efter att ha skissat på ett antal varianter ville jag utforska spåret med att ha en koppling till frukt och kärnor. Det finns en djupare association till något nyttigt, något som ger tillväxt och som ger glädje i en fräsch frukt.

Sweet grafisk profil

Köp grafisk profil som inte behöver göras om efter några år

En grafisk profil som håller i många år, utan att kännas föråldrad är väl investerade pengar. Även om en design är lekfull och har en unik kreativ prägel så kan den förvaltas väl, vilket Sweet Systems verkligen gjort. För att underlätta hanteringen av logotypen och framtagandet av grafiskt material och webbdesign så utarbetade jag en grafisk profilmanual till Sweet Systems.

Varumärket hålls fräscht med hjälp av en profilmanual

En professionell grafisk profil har nytta av en tydlig profilmanual.
En profilmanual gör att varumärket kan hanteras enhetligt även om olika personer arbetar med den.

En profilmanual underlättar verkligen för ett företag eftersom många olika personer kan komma att arbeta med varumärket under årens lopp. En profilmanual kan innehålla mycket olika upplysningar. Allt från den grundläggande informationen om Pantone-färger för tryck till vilka typsnitt som ska användas i olika sammanhang. En profilmanual kan även innehålla instruktioner för bildspråk, annonsering, pappersval eller dekaler för bilar. För ytterligare exempel på profilmanual kika in på mitt inlägg om SolunoBC och deras kompletta grafiska profil.

Inspirerande design - en värdefull tillgång

En företagsprofil som känns modern och fräsch inspirerar alla som arbetar i bolaget. Det kan ge stolthet och boosta anställda att leverera det lilla extra. Det är i linje med hela Pe-forms grundtanke: Brands that perfom better. Ett varumärke som levererar genererar affärer och ger tillväxt på flera plan.

Bläddra gärna runt bland andra grafiska profiler som jag tagit fram under mina år som grafisk designer.

Skrivet av Pepe

Dela detta med någon

ÄR DU NYFIKEN PÅ MER?

Ta en kontakt

Skicka ditt telefonnummer eller din e-postadress och skriv gärna en rad om vad det gäller så kontaktar jag dig så snart jag kan.
RING OSS NU

Fler blogginlägg

Här visas artiklar och referensjobb från vår blogg.
Kontakt
crossmenuarrow-right