hello world!
 • Varför välja Wordpress som plattform för sin webbplats?

  Det finns många olika plattformar att bygga sin webbplats på. Man kan t.o.m. bygga en helt ny plattform från grunden om man har tillräckligt med tid, kunskap och pengar. Men för de allra flesta gäller det att hitta den mest konstnadseffektiva lösningen – och den mest populära plattformen idag är Wordpress.

Det beror på att Wordpress är gratis och lätt att använda. Det är därför vi har valt Wordpress. Det är den bästa lösningen för de flesta. Och vi är inte ensamma om det valet. De allra flesta av våra konkurrenter använder Wordpress.

Vad är Wordpress?

Wordpress kommer från skaparna av bloggplattformen b2/cafelog. Wordpress är en bloggplattform, men dess kapacitet och möjligheter sträcker sig långt bortom bloggandet. Det är ett innehållshanteringssystem (CMS) och en ram för att bygga kompletta webbplatser.

Vilka är Wordpress fördelar?

Det finns väldigt många utvecklare som skapat plug-ins till Wordpress som kan göra det mesta man kan tänka sig. En del är gratis medan andra mer kvalificerade premium-lösningar kostar en slant. Med plug-ins för Wordpress kan du få nästan allt gjort. Du kan installera WooCommerce som är ett plugin för att göra sajten till en ehandel. Det finns plugins för betallösningar, inklusive Swish och alla vanliga betalkort. Det finns plugins för bokningssystem och mycket annat.

Är Wordpress säkert?

Många stora företag använder Wordpress och det i sig själv betyder att Wordpress kan vara säkert. Om en Wordpress-sajt är säker eller ej beror på ditt webbhotell och det Wordpress-tema du väljer att använda. Wordpress har en mycket aktiv utveckling och säkerhetsuppdateringar kommer i regelbundna intervaller.

På Pe-form använder stänger vi av tema-funktionaliteten i Wordpress helt. Därefter bygger vi en egen mall eller ett grafiskt ramverk som är skräddarsytt för just dig. Det gör att sajten laddas snabbare eftersom inga onödiga scripts och ingen onödig kod laddas in vilket snabbar upp laddningstiderna. Annars kan det i värsta fall hända att Google reducerar din sajts rankning och du hamnar på efterkälken i sökresultaten. Att utseendet och mallen för sajten är skapat helt av Pe-form gör sajten säker mot attacker som genomförs mot en del populära teman som inte hålls uppdaterade.

Du kan göra Wordpress lika säkert som alla andra plattformar genom att se till att dina teman och plugins är uppdaterade och att du inte har några kända sårbarheter. Genom att ha din hosting hos en Managed Hosting provider så sköts backup och uppdateringar av sajten på ett säkrare sätt. En bra investering för företagare som vill fokusera på sin kärnverksamhet och inte bekymra sig om sin webbplats.

Är WordPress bra för sökmotorer?

Wordpress fungerar mycket bra med sökmotorer. För att optimera Wordpress med sökmotorer kan man använd Yoast plugin. Yoast SEO-plugin för WordPress är det vanligaste SEO-pluginet för WordPress och finns i en gratisvariant. Det är mycket enkelt att installera och använda. Om du vill ta sökmotoroptimering till nästa nivå använder du Rank Math Pro. Den analyserar, automatiserar och förbättrar SEO hos en Wordpress-sajt på många sätt. För sajter där våra kunder anlitar oss för SEO-relaterade tjänster installerar vi Rank Math Pro som ett av verktygen i vår SEO-arsenal.

Är WordPress långsamt?

WordPress är i sig själv inte långsamt. Men som med alla andra plattformar kan man ha en långsam WordPress-sajt. Varför en webbplats är långsam kan bero på många olika orsaker, bland annat att temat du väljer har dålig prestanda, plugins du använder är dåligt kodade. Det finns mycket innehåll på servern och den kanske är överbelastad. Ditt webbhotell använder "shared hosting" vilket kan betyda att flera hundra sajter körs samtidigt på en enda server. Då kan en eller flera andra sajter som är dåligt programmerade och högt trafikerade dra ner serverns prestanda och göra din sajt plågsamt långsam. Ett webbhotell kanske inte heller tillhandahåller tillräckligt med resurser till din server.

På Pe-form hostar vi alla sajter på en VPS. En VPS är en enskild server som tilldelas oss av vårt webbhotell. Det är som att ha en egen privat server. Den har sin egen privata IP-adress, även om den kan nås av allmänheten. Pe-form har sin VPS i snabba servrar väl skyddade i samma Stockholmsbaserade serverhall som Bahnhof använder.

Kunder som behöver ännu mer resurser än så kan förstås slå till på en helt egen dedikerad server. En dedikerad server är en fysisk server i ett datacenter som ges till en enskild person eller ett företag, som sedan kan göra vad de vill med den, ungefär som en traditionell fysisk dator. Dedikerade servrar är dock mycket mer kraftfulla än så vilket också syns på prislappen.

ÄR DU NYFIKEN PÅ MER?

Ta en kontakt

Skicka ditt telefonnummer eller din e-postadress och skriv gärna en rad om vad det gäller så kontaktar jag dig så snart jag kan.
RING OSS NU
 • Jag har under 12 års tid haft Pe-form som grafisk designer i mina olika företag, både vad gäller webbdesign, framtagande av logotyper och grafisk profil m.m. Några gånger har vi av olika anledningar använt oss av andra aktörer men vi har alltid kommit tillbaka till Pe-form förr eller senare. Förutom deras stora kunnande och påhittighet så uppskattar jag deras förmåga att "känna av" vad vi vill förmedla. Pe-form är oerhört lätta att samarbeta med och levererar alltid de mest fantastiska resultat. Jag upphör aldrig att förvånas över deras sätt att skapa något utifrån mina ibland luddiga idéer.
  Jag rekommenderar Pe-form å det varmaste.
  Peter Örnberg
  Peter Örnberg
  Svensk Kvalitetssanering AB
 • Bemötandet har varit mycket professionellt. Pe-form skapade en logotyp som jag kan bära med stolthet. Jag kan och kommer absolut rekommendera detta till kollegor.
  André Björnfot
  AMA Kalkyl AB
 • Pepe är en mycket kreativ och engagerad grafisk designer. Vi anser att det aldrig finns några ”om och men” utan alltid fokus på att leverera ett resultat som vi både känner oss trygga och 100% nöjda med. En helhetsleverantör med bred kompetens. Vi vill verkligen rekommendera Pepe och PE-FORM.
  Ledningsgruppen
  Serventus AB
 • Jag anlitade Pe-form för hjälp med vår logotyp. Efter en kort tid var loggan klar och vi var mycket nöjda med resultatet!
  CA nöjd kund
  Christopher Alterby
  Borås Fönsterputs AB

Exempel på logotypdesign, grafisk profil och webb från oss

Här visas artiklar och referensjobb från vår blogg.
Kontakt
crossmenuarrow-right