• Managed Hosting för bekymmersfri webbnärvaro

  Managed Hosting innebär i praktiken att du inte behöver vara webbutvecklare för att hålla din webbplats igång. Pe-form tar hand om uppdateringar, backup och korrigeringar så att din webbplats alltid ser ut och fungerar som den ska. Managed Hosting är perfekt för små och medelstora företag.

VPS eller dedikerad server?

Pe-form använder sig vanligtvis av en VPS (som är en förkortning av Virtuell Privat Server) är steget mellan ett webbhotell (vanlig "shared hosting") och en dedikerad server, som kommer till en betydligt högre kostnad. En VPS är en egen virtuell server som driftas i en högkapacitetsmiljö där kunden kan göra uppgraderingar och nedgraderingar av resurser (ip-nummer, trafik, lagringsutrymme, ram-minne m.m.) utan att det påverkar serverns tillgänglighet.

Servrar som lagrar din data i Sverige

De servrar vi hyr finns i Stockholm, i Bahnhofs datahall Thule. Vi har system som övervakar våra servrar dygnet runt, alla dagar om året. Fortum levererar dubbla elnät på mellan-spänning till fastighetens ställverk. Ställverket har i sintur dubbla 2 MVA-transformatorer. Om primärnätet eller transformatorn skulle sluta fungera kopplas sekundär-nätet in automatiskt.

Vi levererar redundanta nätverksanslutningar från två unika ISP:er med en uppkopplingshastighet på 10 G-bit per lina. Våra brandväggar övervakas hela tiden mot inkommande DDOS attacker eller andra typer av intrång på vårt nätverk. Vår leverantör har jourtekniker som Pe-form kan nå på plats 24/7 för att motverka eventuella typer av störningar för alla våra tjänster, alla dagar om året.

En webbnärvaro med extra allt för SEO

Sedan maj 2021 har Google lagt extra vikt vid att en sajt som har snabba laddtider också ska rankas högre i sökresultaten. Därför är det viktigt att inte bara nappa på det billigaste erbjudandet man hittar. Då kan din webbplats få trängas på en server med hundratals andra sajter, som varken du eller din webbutvecklare kan kontrollera kvaliteten på. De andra sajterna kan vara undermåligt programmerade och vara utsatta för säkerhetsbrister och nätattacker, vilket i värsta fall kan drabba din webbplats genom din sajt tar för evigt att ladda.

Är VPS dyrt?

Att ha sin webbplats för en VPS kostar mer än delad hosting på ett webbhotell. Men det är samtidigt billigare än att ha en egen dedikerad server. Vilket du bör satsa på beror på hur stor din sajt är, hur mycket trafik du beräknar få och vad du tänkt använda den för. Om du t.ex. tänker bedriva ehandel kommer det kräva mer resurser än enbart presentation av text och bilder. Hos Pe-form kan vi utöka resurser för din webbplats efter behov. Vi kan hjälpa dig hitta rätt.

Managed hosting hos Pe-form

För oss betyder managed hosting att du kan ringa oss, sms:s oss eller dra ett mejl med dina undringar eller om du vill lägga till en ny e-post, fixa en justering på sajten eller hjälpa till om något strular.

Men ännu viktigare är att din webbnärvaro ska vara så bekymmersfri som möjligt. Det ska bara fungera. Vi lever förstås inte i en perfekt värld och teknik kan strula, men då finns vi där för att fixa problemen.

Vi ser till att plattformen är uppdaterad med de senaste säkerhetsuppdateringarna, vi uppdaterar plugins, kan se till att eventuella licenskostnader för premium-plugins du använder blir betalda och gör backup på sajten, ifall olyckan är framme.

ÄR DU NYFIKEN PÅ MER?

Ta en kontakt

Skicka ditt telefonnummer eller din e-postadress och skriv gärna en rad om vad det gäller så kontaktar jag dig så snart jag kan.
RING OSS NU
 • Jag har under 12 års tid haft Pe-form som grafisk designer i mina olika företag, både vad gäller webbdesign, framtagande av logotyper och grafisk profil m.m. Några gånger har vi av olika anledningar använt oss av andra aktörer men vi har alltid kommit tillbaka till Pe-form förr eller senare. Förutom deras stora kunnande och påhittighet så uppskattar jag deras förmåga att "känna av" vad vi vill förmedla. Pe-form är oerhört lätta att samarbeta med och levererar alltid de mest fantastiska resultat. Jag upphör aldrig att förvånas över deras sätt att skapa något utifrån mina ibland luddiga idéer.
  Jag rekommenderar Pe-form å det varmaste.
  Peter Örnberg
  Peter Örnberg
  Svensk Kvalitetssanering AB
 • Bemötandet har varit mycket professionellt. Pe-form skapade en logotyp som jag kan bära med stolthet. Jag kan och kommer absolut rekommendera detta till kollegor.
  André Björnfot
  AMA Kalkyl AB
 • Pepe är en mycket kreativ och engagerad grafisk designer. Vi anser att det aldrig finns några ”om och men” utan alltid fokus på att leverera ett resultat som vi både känner oss trygga och 100% nöjda med. En helhetsleverantör med bred kompetens. Vi vill verkligen rekommendera Pepe och PE-FORM.
  Ledningsgruppen
  Serventus AB
 • Jag anlitade Pe-form för hjälp med vår logotyp. Efter en kort tid var loggan klar och vi var mycket nöjda med resultatet!
  CA nöjd kund
  Christopher Alterby
  Borås Fönsterputs AB

Exempel på logotypdesign, grafisk profil och webb från oss

Här visas artiklar och referensjobb från vår blogg.
Kontakt
crossmenuarrow-right