Skrivet av Pepe 2023-05-15

Uppdraget att designa logotyp för "Smart Factory" till Odigo: En symbol för framtidens automatisering

I dagens teknikdrivna värld blir effektivitet och automatisering allt viktigare för små och medelstora företag. Vi fick förtroendet att designa logotyp för Smart Factory by Odigo, en banbrytande aktör inom robotiseringstjänster, är dedikerad till att hjälpa företag att omvandla sina fabriker till intelligenta och automatiserade produktionsanläggningar.

Som en del av vårt portfolio-case för logotypdesign presenterar vi stolt vår design för "Smart Factory"-logotypen till Odigo.

Bakgrund och förståelse

Att skapa en logotyp för "Smart Factory" innebar att förstå kärnan i Odigos verksamhet och deras vision om att förvandla fabriker till intelligenta och automatiserade enheter. Vi genomförde noggrann efterforskning och kommunicerade med Odigo team för att få en klar bild av deras värdegrund och önskemål. Detta var en viktig första steget för att kunna uttrycka företagets identitet genom design.

Logotypdesign för Smart Factory by Odigo

Hållbar produktion genom Smart Factory betyder för mig att hjälpa små och medelstora företag i regionen att skapa, behålla och ta hem industrijobb. Jag tror att genom relativ enkel och kostnadseffektiv automation kan industrin öka sin omsättning och lönsamhet med befintlig personal och maskinpark.

Marcus Engqvist, Odigo

Konceptualisering och designprocess

Vi inledde designprocessen genom att skapa en rad skisser och koncept för att visualisera idéer och möjliga riktningar för logotypen. Eftersom "Smart Factory" handlar om automatisering och integration av robotteknik, fokuserade vi på att skapa en visuell representation av denna idé. Vi använde oss av en kombination av ikoner, typografi och färg för att skapa en stark och minnesvärd logotyp.

smart factory logo design

Symbolik och visuellt uttryck

Den slutliga logotypen för "Smart Factory" använder en kombination av två huvudelement: en övergripande konstruktion av olika delar för att symbolisera legotillverkning och en stiliserad robotarm i begynnelsebokstaven S. Textens utformning symboliserar företagets fokus på produktion och automation, medan robotarmen representerar robotteknik. Genom att kombinera dessa element har vi skapat en visuell symbol som kommunicerar teknik och framtidens automatisering.

Färgval och typografi

För att förstärka känslan av framtid och innovation valde vi en modern, inbjudande och teknologisk färgpalett. Vi använde en kombination av djupblått och ljusgrönt för att förmedla en känsla av pålitlighet och teknik. Typografin är ren och modern för att förstärka det professionella och framåtblickande varumärket.

Flexibilitet och användning

En viktig aspekt vid designen av logotypen var att den skulle vara flexibel och användbar i olika sammanhang. Vi skapade flera versioner av logotypen, inklusive en variant för användning på tryckta material, digitala plattformar och produkter. Detta säkerställer att logotypen för "Smart Factory" kan användas konsekvent och effektivt.

Vi är stolta över att ha fått möjligheten att skapa logotypen för "Smart Factory" till företaget Odigo och att få dela vår designprocess med er. Hos Pe-form är vi specialiserade på logotypdesign, branding och brand books, och vi strävar alltid efter att skapa unika och meningsfulla visuella identiteter för våra kunder.

Om du också söker efter en professionell och engagerad partner för att ta fram eller förnya din logotyp, skapa en stark varumärkesidentitet eller utveckla en brand book, tveka inte att kontakta oss på Pe-form. Vi erbjuder skräddarsydda lösningar som är anpassade efter dina behov och visioner. Vårt team av erfarna designers och kreativa strateger arbetar nära tillsammans med dig för att skapa en logotyp och varumärkesidentitet som kommer att sticka ut och resonera med din målgrupp.

Låt oss tillsammans forma en visuell identitet som kommunicerar ditt företags värderingar, engagerar dina kunder och ger dig en konkurrensfördel på marknaden. Kontakta oss idag för att diskutera dina projekt och låt oss vara med dig på resan att skapa ett starkt varumärke.

Pe-form är redo att hjälpa dig att nå nya höjder genom design och varumärkesstrategi. Vi ser fram emot att arbeta med dig och skapa logotyper som representerar framtidens vision för ditt företag.

Kontakta oss på Pe-form och låt oss göra din visuella identitet till verklighet!

Skrivet av Pepe

Dela detta med någon

ÄR DU NYFIKEN PÅ MER?

Ta en kontakt

Skicka ditt telefonnummer eller din e-postadress och skriv gärna en rad om vad det gäller så kontaktar jag dig så snart jag kan.
RING OSS NU

Fler blogginlägg

Här visas artiklar och referensjobb från vår blogg.
Kontakt
crossmenuarrow-right