Skrivet av Pepe 2021-09-15

Grafisk design och teknisk konsult för lansering av större videoplattform med streaming och ehandel

Under Covidpandemin var det många som höll sig hemma och gymmen var stängda. Procedos som har en träningsplattform som blivit populär runtom hela världen passade på att satsa på att nå alla som behöver träna hemifrån. För Pe-form innebar det ett spännande projekt med grafisk design och som teknisk konsult sätta upp en videoplattform för strömmande träningsvideos.

Det var läge att sätta upp en driftsäker videoplattform för streaming av hundratals träningsvideos på webben och i mobilappar och TV-appar, i kombination med försäljning av Procedos träningsmattor och extrautrustning.  

Pe-form fick agera teknisk konsult i kombination med grafisk design för att lösa utmaningen.

Grafisk design och hög teknisk kompetens för att lösa kniviga problem

Vad ska man tänka på vid val av streaming-videoplattform 

För Procedos så behövde videoplattformen uppfylla en rad kriterier. Det finns en del välkända plattformar som Youtube och Vimeo, men för Procedos hade de vissa begränsningar som krävde att Pe-form letade vidare efter andra videoplattformar.

En viktig sak hade med geoblockering att göra. Vimeo som är en utmärkt videoplattform var blockerad i ett flertal länder i Asien. 

Efter en grundlig analys föll valet på uScreen. Förutom att deras sajt bockade för Procedos behovslista erbjuder de hosting av video både på webbplats och genom appar för iOS, Android och AppleTV och andra TV-tjänster.  

grafisk design och teknisk konsult för ehandel och streaming videoplattform

Sälja både fysiska produkter och streaming-abonnemang som paket 

Procedos säljer fysiska produkter, som patenterade träningsmattor och annan träningsutrustning, såväl som en digital videotjänst. Ett önskemål från Procedos var att kunna sälja en träningsmatta i kombination med några gratismånader av prenumerationen som ett introduktionserbjudande.  

Problemet var att uScreen inte erbjöd försäljning av fysiska produkter. För att lösa detta lanserade Pe-form en online-butik på Shopify åt Procedos. Varför Shopify? Shopify och uScreen gick att koppla ihop via Zapier, så att ett köp på Shopify triggade igång en prenumeration på uScreen. Allt detta sker “under huven” och osynligt för besökaren. För köparen blir det en friktionsfri upplevelse där de får ett introduktionsbrev vid köp av mattan, med enkla instruktioner om hur de kan komma igång med sin videotjänst på mobilen, plattan, datorn eller TV:n. Hela processen är noga brandad enligt Procedos brandbook. 

Vilken plattform för video och streaming är bäst? 

Vilken plattform som är bäst råder det många synpunkter på. Frågan är egentligen, vilken plattform som är bäst för just dina behov. Har du tjänster, videofiler och produkter som du behöver nå ut med, men är osäker på vilka alternativ finns. Pe-form kan fungera som en IT-konsult för dig från professionell grafisk design till de rätta skräddarsydda tekniska lösningarna.  

Hjälp med grafisk design och tekniska lösningar 

Pe-form har designat Procedos logotyp, det grafiska utseendet på träningsmattorna (självklart efter Procedos expertis och tekniska specifikationer), design för videoplattformen på webben, webbshoppen, apparna för iOS och Android och appen för Apple TV. Med över 20 års erfarenhet av branding, art direction och digitala tjänster kan Pe-form vara en värdefull pusselbit för din organisation. Ta gärna kontakt för ett förutsättningslöst samtal.  

Vass grafisk design med hög teknisk kompetens 

Genom att anlita en leverantör med både känsla för visuell kommunikation och teknisk kompetens så kan du få bra förslag på vilka möjligheter som finns rent tekniskt för att genomföra tekniska utmaningar, både i front-end (det som användaren ser och interagerar med) och i back-end (de bakomliggande tekniska lösningarna). Genom en bred insyn i de olika verktyg som finns kan man spara tid och pengar genom att använda beprövad teknik, utan att behöva uppfinna hjulet igen.  

Skrivet av Pepe

Dela detta med någon

ÄR DU NYFIKEN PÅ MER?

Ta en kontakt

Skicka ditt telefonnummer eller din e-postadress och skriv gärna en rad om vad det gäller så kontaktar jag dig så snart jag kan.
RING OSS NU

Fler blogginlägg

Här visas artiklar och referensjobb från vår blogg.
Kontakt
crossmenuarrow-right