• Professionell webbdesign - när form och funktion möts och skapar lönsamhet

  Behöver du en ny webbplats eller har du redan en webbplats och vill göra den mer lönsam? Du behöver en webbplats som hjälper dig att växa.
  LÄS VIDARE

Webben har blivit den viktigaste platsen för att skapa affärer. Det är ofta den första kontakten en besökare har med ditt företag och därför är det intryck som skapas oerhört viktigt.

Webbdesign är inte bara ett snyggt utseende

När man pratar om bra webbdesign handlar det om mycket mer än ett snyggt utseende. Det är om hur webbplatsen tillgodoser företagets, kundernas och webbplatsens besökares behov. Det handlar om ditt företags image, ditt varumärke, din närvaro och ditt budskap. God design innebär att ditt företag är det viktigaste elementet på din webbplats.

En bra webbdesigner fokuserar självklart även på funktionalitet, användbarhet och läsbarhet. Om du skapar en riktigt bra webbplats (som är lönsam för ditt företag) kommer den att vara lätt att uppdatera, ha en utmärkt läsbarhet och vara mycket funktionell. Men det är svårt att skapa en bra webbplats. Särskilt om du inte har någon form av bakgrund eller erfarenhet av marknadsföring på nätet.

10 saker som utmärker bra webbdesign

 1. Lätt att navigera. Gör det enkelt för dina kunder att hitta den information de söker.
 2. Få din webbplats att se professionell ut! Om den ser professionell ut skapar det förtroende och kan konvertera besökare till kunder.
 3. Lätt att läsa. Använd korta stycken, underrubriker och tillräckliga marginaler.
 4. Tydliga uppmaningar till handling (CTA eller Call-to-action). Berätta för din kund vad han eller hon måste göra härnäst. Det ska vara lätt att nå dig. Om någon vill prata med dig ska du göra det enkelt för dem att göra det. Se till att det finns kontaktformulär, telefonnummer eller chattrutor tillgängliga på alla sidor. Och länkar till dina sociala nätverkstjänster.
 5. Enkel layout. Håll strukturen på din webbplats enkel. Komplexitet förvirrar bara människor.
 6. Inga störiga popup-annonser eller hysteriska animationer. De kan allvarligt skada din webbplats rykte.
 7. Håll den uppdaterad med nyheter, en blogg där du berättar vad som händer just nu. Detta är inte bara bra för sökmotorer, utan även för att locka besökare att återkomma till din webbplats om och om igen.
 8. Snabb laddningshastighet. Se till att din webbplats laddar så snabbt som möjligt. Forskning visar faktiskt att en 50-procentig ökning av avvisningsfrekvensen (andelen besökare som lämnar din webbplats utan att ha läst någon av dina sidor) är direkt relaterad till långsam laddningshastighet.
 9. Den måste vara responsiv. Idag kan din besökare använda en stationär dator med 32-tums skärm, en laptop med 13-tums skärm, en surfplatta eller en mobiltelefon. Google har prioriterat mobiltjänster mycket högt under en längre tid. Om din webbplats inte är mobilanpassad kan du faktiskt straffas av sökmotorn.
 10. Se till att dn har rätt struktur på innehållet, även på metadata så att sajten blir indexerad av sökmotorer. Här gäller det att tänkta på ord och fraser som dina potentiella kunder använder när de söker på nätet. Google Trends kan hjälpa till med detta.

En bra webbdesign är bra marknadsföring

En bra webbdesign är en bra investering eftersom den kan skapa affärer både på kort och lång sikt. Det är inte bara en förteckning över produkter eller tjänster för din kund, utan du skapar  en pågående dialog mellan din kund och dig själv! Din webbplats bör vara utformad på ett sådant sätt att den får din kund att återkomma för att få mer. Hur lyckas man med det? 

Informera dina kunder regelbundet om vilka nya produkter och tjänster du har att erbjuda. Detta kan du göra genom att skapa en artikel eller blogg som visar vilka nya produkter och tjänster du har tillgängliga.

En bra idé är att anlita en webbyrå som kan hjälpa dig med regelbundna uppdateringar. På så vis kan dessa nyhetsinlägg och blogginlägg utformas på ett SEO-optimerat sätt. Ännu bättre är det om du kan få del av en webbyrås nätverk av innehållsmarknadsföring. På så vis kan du få backlinks till din sajt vilka kommer på kort tid att öka din webbplats sökmotorrankning avsevärt. 

Dags att beställa webbdesign?

Hoppas att denna guide har gett dig lite nyttiga insikter om vad som är bra att tänka på när det gäller professionell webbdesign. En del av sakerna kan kännas självklara, men det är när alla saker klaffar som den verkliga magin sker. Då kan du börja se saker som ökad trafik, ökad försäljning och i slutändan högre vinster. 

Pepe Juntunen som driver Pe-form har jobbat med digital grafisk design sedan slutet av 90-talet och har sett vad som funkar och vad som inte funkar. Har du frågor om ett kommande webbprojekt eller bara förändringar av din befintliga sajt? Tveka inte att ta en kontakt genom att använda kontaktvägarna på sajten.

 

 

ÄR DU NYFIKEN PÅ MER?

Ta en kontakt

Skicka ditt telefonnummer eller din e-postadress och skriv gärna en rad om vad det gäller så kontaktar jag dig så snart jag kan.
RING OSS NU
 • Jag har under 12 års tid haft Pe-form som grafisk designer i mina olika företag, både vad gäller webbdesign, framtagande av logotyper och grafisk profil m.m. Några gånger har vi av olika anledningar använt oss av andra aktörer men vi har alltid kommit tillbaka till Pe-form förr eller senare. Förutom deras stora kunnande och påhittighet så uppskattar jag deras förmåga att "känna av" vad vi vill förmedla. Pe-form är oerhört lätta att samarbeta med och levererar alltid de mest fantastiska resultat. Jag upphör aldrig att förvånas över deras sätt att skapa något utifrån mina ibland luddiga idéer.
  Jag rekommenderar Pe-form å det varmaste.
  Peter Örnberg
  Peter Örnberg
  Svensk Kvalitetssanering AB
 • Bemötandet har varit mycket professionellt. Pe-form skapade en logotyp som jag kan bära med stolthet. Jag kan och kommer absolut rekommendera detta till kollegor.
  André Björnfot
  AMA Kalkyl AB
 • Pepe är en mycket kreativ och engagerad grafisk designer. Vi anser att det aldrig finns några ”om och men” utan alltid fokus på att leverera ett resultat som vi både känner oss trygga och 100% nöjda med. En helhetsleverantör med bred kompetens. Vi vill verkligen rekommendera Pepe och PE-FORM.
  Ledningsgruppen
  Serventus AB
 • Jag anlitade Pe-form för hjälp med vår logotyp. Efter en kort tid var loggan klar och vi var mycket nöjda med resultatet!
  CA nöjd kund
  Christopher Alterby
  Borås Fönsterputs AB

Exempel på logotypdesign, grafisk profil och webb från oss

Här visas artiklar och referensjobb från vår blogg.
Kontakt
crossmenuarrow-right