Skrivet av Pepe 2019-11-04

Grafisk identitet och logotyp till parkeringshus

Autopark i Stockholm AB behövde en visuellt kraftfull logotyp och en grafisk identitet med det lilla extra. Efter ett strategiskt startskede var det var bara att sätta igång. Som brukligt testade jag mig fram bland hundratals typsnitt, tittade på enskilda bokstäver och mellanrum mellan tecknen. Det viktiga är inte att hitta något finurligt och lekfullt - slutresultatet måste också vara harmoniskt och förmedla rätt värden och ge ett proffsigt och seriöst intryck.

Logotyp och grafisk identitet som funkar mot olika färger
Logotypen fungerar mot olika bakgrundsfärger

Logotyp med symbolik

I detta fall hittade jag ett sätt att förmedla parkeringsplatser genom att använda det ena benet i bokstaven K. Placeringen till höger gav också en bra balans till logotypen, och öppnade upp för hur K:et kan beskäras in som ett grafiskt element på ett effektivt sätt i olika sammanhang. Logotypens stil och textform gav också en bra balans mellan det mjuka och det moderna med en bra läsbarhet även när man sitter i bilen och är på ett längre avstånd. Resultatet blev en effektiv grafisk identitet.

Grafisk identitet som syns bra i stort och litet format
En tydlig identitet och läsbarhet är viktigt i en logotyp

En bra logotyp och grafisk identitet ska vara unik och praktiskt användbar

Oavsett bransch så måste en logotyp vara tydlig i sin identitet. Man vill inte att kunderna ska förväxla den mot något annat, samtidigt som det visuella budskapet måste nå sinnet rekordsnabbt.

En snygg och genomtänkt grafisk identitet
Färger, former och symboler ger ett tydligt visuellt uttryck

En bra logo ska inspirera och göra det lätt för företaget och dess framtida designers att kunna använda logotypen och designspråket för att skapa nya spännande verk.

Tydlig logotyp på skylt
Kontraster och färger behöver samspela i en bra logotyp

Oavsett om en logotyp ska visas på en enorm fasadskylt eller tryckt på en penna så behöver man tänka igenom kontraster och färger, så att de samspelar på ett bra sätt, ser estetiskt tilltalande ut, förmedlar rätt känsla och gör logotypen tydlig.

Skrivet av Pepe

Dela detta med någon

ÄR DU NYFIKEN PÅ MER?

Ta en kontakt

Skicka ditt telefonnummer eller din e-postadress och skriv gärna en rad om vad det gäller så kontaktar jag dig så snart jag kan.
RING OSS NU

Fler blogginlägg

Här visas artiklar och referensjobb från vår blogg.
Kontakt
crossmenuarrow-right