Skrivet av Pepe 2019-11-04

En bra logotyp önskades till en modern matkedja

En kund med en idé om en kedja med nyttig snabbmat behövde en bra logotyp och grafisk identitet som känns ren, modern och unik i konkurrensen. Här är resultatet av mitt arbete.

Design av broschyr
Meny och broschyr som går i linje med den grafiska identiteten

En professionell logo skalar bort det onödiga och behåller det viktiga

Denna logotyp skulle förmedla kvalitet, renhet och snabbhet. Ett runt, geometriskt typsnitt fungera bra i detta fall. Efter att ha testat mig fram och kasserat en mängd idéer fastnade jag till slut med formen av en kopp där O:et i namnet blir koppens öra. Det var ett bra sätt att koppla samman 2GO med koppen, som var den huvudsakliga serveringsformen och själva namnet för verksamheten.

En genomtänkt grafisk profil för företaget

För att skapa en snygg och harmonisk helhet fick jag uppdraget att skapa trycksaker som harmonierar med logotypen. I det här fallet var det menyskyltar, reklamaffischer, meny-broschyr, lojalitetskort, visitkort med mera. Att låta logotypens designer utforma detta har sina fördelar. Eftersom en logotypdesigner är väl insatt i de kärnvärden som företaget ska förmedla och redan är bekant med den grafiska känslan, färgerna och typografin så blir arbetet smidigare och resultatet mer harmoniskt med logotypen. Ibland arbetar förstås andra med det grafiska materialet och då kan en grafisk manual komma väl till pass.

Design av poster
Färger och former ska snabbt kännas igen

Vad gör en logotyp bra?

Det finns förstås gemensamma nämnare för en bra logotyp; den ska vara tydlig, identifierbar, praktisk och förmedla rätt värden till betraktaren. Detta är ett strategiskt förarbete där kunden är tätt involverad. Nästan alltid är vägen dit snårig. Slutresultatet, själva logotypen, kan se enkel ut. Men precis som att tälja fram något i trä, så är det svårt att hitta rätt och det blir många skisser som kastas i brasan på vägen till perfektion. Vägen dit för en grafisk designer kan ta många timmar, om man vill försäkra sig om att slutresultatet är en logotyp som presterar riktigt bra.

Skrivet av Pepe

Dela detta med någon

ÄR DU NYFIKEN PÅ MER?

Ta en kontakt

Skicka ditt telefonnummer eller din e-postadress och skriv gärna en rad om vad det gäller så kontaktar jag dig så snart jag kan.
RING OSS NU

Fler blogginlägg

Här visas artiklar och referensjobb från vår blogg.
Kontakt
crossmenuarrow-right