Design av logo för Petpac

Petpac logotyp

Petpac är ett företag som säljer halsband, koppel och selar för husdjur. Främst för hundar. De anlitade mig för design av logo. Designen skulle kännas genomtänkt och professionell, samtidigt som den skulle vara inbjudande och passande för verksamheten.

Petpac logotyp
Samspel mellan text och grafik

Design av logo med symbolik i textformen

En del i designprocessen med logotyper är att titta på ordbilden och de enskilda tecknen för att hitta former som har antingen abstrakta eller konkreta kopplingar till företagets verksamhet eller kärnvärden. I detta fall kunde bokstaven T i företagsnamnet designas om till att bilda ett hundhalsband och ett koppel. En viktig sak att tänka på i dessa sammanhang är att företagsnamnet ska vara tydligt läsbart och helheten ska vara harmonisk och balanserad.

Design av förpackningar
Logotypen ska fungera praktiskt i olika sammanhang

För att testa hur logotypen fungerar i olika sammanhang brukar jag testa produkten på virtuella förpackningar, skyltar och andra saker som kan bli relevant när logotypen ska vara redo för produktion och tryckbar. Om du är tankar om design av logo, tveka inte att höra av dig. Jag har skrivit i min blogg en artikelserie i två delar om hur man designar en bra logotyp.

Vill du bli kontaktad? Fyll i namn och nummer.

Vi lämnar inte ut ditt telefonnummer till någon tredjepart.