Design av grafisk profil i kurbitsstil för Trunna

Logo design flaska

Trunna Vandrarhem & Konferens skulle ha en ny design av grafisk profil. Placeringen i hjärtat av Dalarna gjorde att jag ville använda mig av traditionella kurbits-mönster, samtidigt som jag ville ge känslan av något nytt, personligt och fräscht.

Trunna logotypdesign
Logotypen med och utan mönster

Design av grafisk profil med och utan mönster

Jag gjorde efterforskningar i de klassiska kurbitsmålningar som finns att beskåda, och tog fram ett mönster och ett färgschema för Trunna. Jag ville att logotypen skulle kunna stå på egna ben, utan att vara beroende av mönstret. Samtidigt ska mönstret vara en del av det visuella språket och vara en del av företagets identitet.

Design av grafisk profil och logotyp på en flaska
Mönstret och logotypen i vackert samspel

Viktigt att kunna förutse hur en logotyp kommer att användas

När jag designar en logotyp och en grafisk profil så ingår alltid en process där jag tänker igenom hur och var en logotyp kommer att användas. I detta fall när det gäller ett vandrarhem och konferensanläggning kan logotypen komma att visas på gästböcker, tekannor, muggar med mera. Hur kommer då logotypen att fungera rent praktiskt? Hur ska mönstret användas på ett harmoniskt sätt? Allt detta är en del av processen när jag designar logotyper.

Design av grafisk profil med logotyp och mönster
Så här kan en gästbok se ut med mönstret och logotypen

Endast fantasin sätter gränserna för hur man kan kombinera mönstret med logotypen. Logotyper har ibland en fristående symbol och det ger liknande möjligheter att leka grafiskt med ett effektivt visuellt budskap.

Vill du bli kontaktad? Fyll i namn och nummer.

Vi lämnar inte ut ditt telefonnummer till någon tredjepart.